Sayfalar

26 Ekim 2012 Cuma

Ve En Sonunda Windows 8 Yayında!!!

Windows'un yeni işletim sitemi olan Windows8 Satışa sunuldu. Windows 8 hakkında bilgi edinmek için bu makaleyi okumanızı öneriyoruz.

Windows8 ne kadar olcak?
(Chip Online'dan alıntıdır...)
"Microsoft Türkiye, ABD'de yapılacak Windows 8 lansmanından hemen önce, Türk kullanıcıların en çok merak ettiği sorunun cevabını verdi. İşte Windows 8'in, Türkiye için geçerli olacak yükseltme fiyatları...
Ocak 2013 sonuna kadar geçerli olacak kampanya çerçevesinde, Windows XP, Windows Vista veya Windows 7 kullanıcıları, yeni Windows 8 Pro'yu sadece 79TL'ye indirerek mevcut bilgisayarlarının işletim sistemlerini güncelleyebilecekler. 2 Haziran 2012 ve 31 Ocak 2013 tarihleri arasında Windows 7'li bilgisayar satın almış kullanıcılar ise www.windowsupgradeoffer.com adresinden sunulan Windows Yükseltme Teklifi ile29 TL'ye Windows 8 Pro'yu indirebiliyorlar."


Windows8'in özellikleri:

  • Başlat düğmesi yok.
  • Windows'un eski sürümlerinde görmeye alışkın olduğumuz başlat menüsü yerine daha kullanışlı bir sayfa getirildi.
  • Windows 7 açılış süresi 90 saniye gibi bir süreydi. Windows 8'de bu süre tam tamına 2 katı düşüyor. Sebebi ise süzülmüş metro arayüz ve optimize edilmiş yazılım teknolojisi.
  • Windows 8 ile kolay işletim sistemi olma yolundaki en büyük özelliklerinden birisi uygulama mağazası açması. Artık zahmetsizce program indirme arayışı son bulacak, uygulama mağazasından Android ve Windows 7 uygulamalarını bilgisayarınıza indirip çalıştırabileceksiniz. Kısaca aynı Apple Store mağazası gibi uygulamaları kullanabileceksiniz.
  • Windows 7’de varsayılan olacak açık gelen dosyanın önceki sürümleri özelliği Windows 8’de kaldırılacak. Bunun yanında Windows’un kendi yedekleme ve yeniden yükleme sistemi de tamamen ortadan kalkıyor.
  • Windows 8’de çok sayıda çoklu monitör ayarı var. Duvar kağıdını birden fazla ekrana taşıyabileceksiniz ve Görev Çubuğu birçok ekranda görübilecek. Fare ile sistem menü ikonlarını her ekranda bulabileceksiniz. Her ekranda farklı çözünürlük seçebilecek ve kişisel ayarlar yapabileceksiniz.
  • Java ve Adobe Flash Player kurulu değil. Bunları kendiniz kurmak zorundasınız.
  • Kendine ait olan Internet Explorer 10 eski sürümlerine göre daha hızlı ve kullanışlı
  • Virüs programı yok ama gerkerekte yok çünkü Windows Defender var. Windows Defender sayesinde kötü amaçlı uygulamalardan korunacaksınız.

Windows RT: Sık sorulan sorular (Windows.com'dan alıntıdır.)

Windows RT, daha uzun pil ömrüne sahip olup hareket halindeki yaşam için tasarlanmış, ince ve hafif bilgisayarlar için en iyi hale getirilmiş yeni bir Windows tabanlı işletim sistemidir. Windows RT yalnızca Windows Mağazası'ndan yüklenen uygulamalarla çalışır, bu yüzden indirdiğiniz yazılımın uyumlu olup olmadığından hiçbir zaman endişe etmezsiniz. WindowsUpdate bilgisayarınızı otomatik olarak güncelleştirirken Windows Defender güncel virüs ve kötü amaçlı yazılım koruması sağlar.
Windows RT hakkındaki genel soruların bazı yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Nasıl Windows RT edinirim?

Windows RT ARM işlemciyle desteklenen bilgisayar ve tabletlere önceden yüklü halde gelir. Bazı yerlerdeki satış noktalarından bir Windows RT bilgisayarı satın alabilir veya bazı önerilen Windows RT bilgisayarlarına gözatabilirsiniz.

Windows RT ayrıca indirilebilir mi?

Hayır, Windows RT işletim sistemini edinmenin tek yolu önceden Windows RT yüklenmiş yeni bir bilgisayar veya tablet satın almaktır. Bazı önerilen Windows RT bilgisayarlarına gözatın.

Windows RT bilgisayarlarının özellikleri nelerdir?

Windows RT bilgisayarları eğlence, hareket halinde yaşam ve işlerin halledilmesi için tasarlanmıştır. Şık ve incedir, gerçekten olağanüstü pil ömrüne sahiptir ve hepsi dokunmatik özelliklidir. Ayrıntılı özelliklerini öğrenmek ve sizin için idealWindows RT bilgisayarını bulmak üzere bazı önerilen Windows RT bilgisayarlarına göz atın.

Windows RT ile Windows 8 arasındaki fark nedir?

Windows RTWindows 8 ile birçok ortak özelliğe sahip olmasına karşın ince ve hafif bilgisayarlar için yeni bir işletim sistemidir. Windows 8 ile Windows RT işletim sistemlerinin bazı özellikleri şunlardır:
  • Kolaylıkla özelleştirebileceğiniz dinamik, sezgisel ve kullanımı kolay arabirim tasarımı.
  • Posta, Takvim, Mesajlaşma, Fotoğraflar ve SkyDrive gibi yerleşik uygulamaların yanı sıra Windows Mağazası'ndan indirilebilecek çok sayıda uygulama.
  • Hızlı ve sezgisel tarama için Internet Explorer 10.
  • Windows ile yepyeni bir etkileşim kurabilmeniz için dokunmatik özellik.
  • İhtiyaç duyduğunuz üretkenlik için fare ve klavye özelliği.
Windows RT ayrıca bazı farklı özelliklere sahiptir:
  • Windows Update ve Windows Defender bilgisayarınızı daha güvenli kılmak üzere her zaman etkin ve günceldir.
  • Aygıt şifreleme özelliği bilgilerinizi güvende tutmaya yardımcı olan gelişmiş veri koruması sağlar.
  • Bilgisayar bağlı beklemeyle anında açılabilir.
  • Yeni Microsoft Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarının dokunma için iyileştirilmiş masaüstü sürümlerini sunan Microsoft Office Ev ve Öğrenci 2013 RT Önizlemesi ile birlikte verilir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki “Windows RTüzerinde Office ile ilgili daha fazla bilgiyi nereden bulurum” konusuna bakın.
Bazı özellikler Windows RT ile verilmez:
  • Windows Media Player
  • Windows Media Center
  • Ev Grubu oluşturma (var olan bir Ev Grubuna katılabilirsiniz, ancak yeni bir tane oluşturamazsınız)
  • Uzak Masaüstü
  • Etki alanına katılma
Windows Mağazası'ndan doğrudan uygulama yükleyebilmenize karşın, Windows RT masaüstüne uygulama yükleyemezsiniz.
Yalnızca Windows RT için onaylanan yazıcıları, fareleri, klavyeleri ve diğer aygıtları yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz.Sürüm karşılaştırması ve Windows RT bildirimi.

Hangisini seçmeliyim: Windows RT veya Windows 8?

Hangi özellikleri aradığınıza ve bilgisayarınızda nasıl kullanmak istediğinize göre değişir. Aşağıdaki kılavuzu inceleyerek size en uygun bilgisayarı veya tableti bulun.

Windows RT hangi uygulamalarla birlikte gelir?

Windows RT Posta, Kişiler, Mesajlaşma, Fotoğraflar, SkyDrive, Müzik, Video ve diğer birçok uygulama ile birlikte verilir.
Windows RT aynı zamanda yeni Microsoft Word, ExcelPowerPoint, ve OneNote uygulamalarının dokunma için iyileştirilmiş masaüstü sürümlerini sunan Office Ev ve Öğrenci 2013 Önizlemesi ile birlikte gelir. Bazı özellikler ve ürünler desteklenmez. Daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Office RT ürün sayfası.

Windows RT bilgisayarım için daha fazla uygulamayı nereden edinebilirim?

Windows Mağazası'ndan daha fazla uygulama yükleyebilirsiniz.

Windows RT üzerinde Office ile ilgili daha fazla bilgiyi nereden bulurum?

Microsoft Office Ev ve Öğrenci 2013 RT Önizlemesi Windows RT ile birlikte verilir ve Word, PowerPointExcel ve OneNoteuygulamalarının dokunma için iyileştirilmiş masaüstü sürümlerini içerir. Bu bir önizleme sürümüdür, ancak son sürüm kullanılabilir olduğunda Windows Update tarafından otomatik olarak güncelleştirilecektir. İndirme ücreti yoktur, ancak Internet erişimi (geçerli ücretlerle birlikte) gereklidir. Bazı özellikler ve programlar desteklenmez. Daha fazla bilgi için bkz.Microsoft Office RT ürün sayfası.

Windows RT hangi dilde kullanılabilir?

Windows RT şu anda aşağıdaki dillerde kullanılabilir:
  • İngilizce (ABD)
  • İngilizce (Birleşik Krallık)
  • Arapça
  • Basitleştirilmiş Çince
  • Geleneksel Çince (Hong Kong)
  • Geleneksel Çince (Tayvan)
  • Felemenkçe
  • Fransızca
  • Almanca
  • İbranice
  • İtalyanca
  • Japonca
  • Kore dili
  • Portekizce (Brezilya)
  • Rusça
  • İspanyolca

Hangi çevre aygıtları Windows RT ile çalışır?

Windows RTWindows RT için onaylanan yazıcılar, fareler, klavyeler, hoparlörler ve diğer aygıtlarla uyumludur. Bu aygıtlarWindows RT için onaylanmıştır logosu taşır ve çalışmaya hazırdır (sürücü yüklemeniz gerekmez). Geçerli aygıtlarınızdan bazıları Windows RT ile çalışmayabilir. Uyumlu aygıtlara gözatmak için bkz. Windows 8 Uyumluluk Merkezi.

Windows RT bilgisayarımı nasıl ayarlarım?

Dosyalarınızda gezinme, bilgisayarınızı kişiselleştirme, arkadaşlarınızı ve sık kullandığınız siteleri ekleme, istediğiniz uygulamaları edinme ve diğer konularda bilgi almak için bkz. Windows RT hakkında bilgi.

Windows RT bilgisayarımı nasıl kişiselleştirebilirim?

Windows RT bilgisayarınızı birçok yöntemle kişiselleştirebilirsiniz. Başlangıç ekranını özelleştirebilir, renkleri değiştirebilir, bir resim parolası oluşturabilir, dil ekleyebilir, sık kullanılanları ve ayarları bilgisayarlar arasında eşitleyebilir ve tüm arkadaşlarınızı, kişilerinizi, e-postalarınızı ve fotoğraflarınızı bir araya getirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Size özel hale getirin.

Windows RT bilgisayarım için nasıl destek alırım?

Windows hakkındaki en yaygın soruları yanıtlayan makale ve videoları görmek, diğer Windows kullanıcılarından yardım almak veya bir destek uzmanıyla nasıl iletişim kurulacağı hakkında bilgi edinmek için 
Destek sayfasını ziyaret edin.






Windows8 İçin İp uçları: (Not: Bu resimler yayın öncesi sürümüne aittir)

1)Bilgisayarı Kapatmak















2)Uygulama Kapatmak
   Pencereyi tutup alta sürükleyerek uygulamaları kapatabilirsiniz.


3)Bilgisayarı Kilitlemek veya Kilitlenmiş Bilgisayarı Açmak
Kilitlemek:
 Windows logo tuşu + L  Komudu sayesinde bilgisayarı kitileye bilirsiniz.
Kilidi Açmak:
 Kilit ekranına çift tıklayarak açabilirsiniz

Kilit Ekranı















Windows8 Tanıtım Videoları:
Video1



Video2



Video3



Daha fazla bilgi için Windows'un internet sitesini ziyaret edin.

2 yorum:

  1. win 8 de powerpoınt neden yok?
    varda ben mi bulamıyorum? YARDIM!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Windows 7'de de PowerPoint yok. PowerPoint Office paketi ile birlikte gelir. Office'i yüklerseniz powerpoint yüklenecektir.

      Sil